Adaugă un articol nou

Editor nou | Revista Infobits
Bine ai venit, dragă autor!

CE NE DORIM?

Vă invităm să contribuiți cu articole interesante din domeniul educațional, resurse RED și / sau STEM, prezentări multimedia, link-uri spre materiale de calitate utile elevilor și profesorilor din sistemul de învățământ preuniversitar din România.

Fie că aveți un blog, un podcast sau webinar, un canal pe Youtube, o pagină pe TikTok sau Instagram, suntem aici să le distribuim și să le indexăm. O prezentare în PowerPoint deosebită? – scrieți o scurtă descriere și o publicăm alături de dvs. în cel mai scurt timp.


De multe ori, documente de calitate zac efectiv într-un folder pe calculator, fără a avea întregul potențial online distribuit. Sunt vizualizate anual poate de către 100+ elevi la clasă, însă nu ar fi fain să le puteți oferi tuturor?


STEM. RED.materialele din anul 2021 sunt formate din text, imagini, videoclipuri, linkuri, simulări, elemente multimedia, teste online, grafice interactive, Insta, TikTok, ș.a.m.d.

În zilele noastre mediul nu mai este esențial, ci Informația de calitate mesajul educațional. Vă oferim o platformă modernă unde puteți să vă exprimați Liber. Vocea dvs. contează!

CINE SUNTEM?

Revista se numește sugestiv Infobits, adică – simplu – biți de informație și redacția are o experiență editorială de peste 28 de ani, cu autori de prestigiu din domeniul informatic și nu numai.

Avem și acordul Bibliotecii Naționale a României, mai exact:

ISSN: 2784-0344, ISSN L: 2784-0344

Despre redacție puteți citi [aici] și este într-o continuă evoluție, iar unele dintre CV-urile noastre le puteți consulta [aici]. De asemenea, puteți accesa alte informații folosind adresa [Academiei Infobits].

CE OFERIM?

Un mediu editorial facil unde vă puteți exprima liber, competent și modern pentru elevi și profesori.


Varianta 1. Vă oferim un cont de utilizator ca și Autor, unde puteți să editați singuri articolele propuse, folosind editorul integrat – e foarte ușor de folosit, având în vedere că platforma este WordPress.

Bineînțeles că vă vom oferi suport în mod automat, gratuit.

Varianta 2. Puteți trimite un document în format *.doc, cu anumite specificații minimale:

– Folosiți diacritice deoarece, indiscutabil, revista este din România, pentru români.

– Evidențiați cuvintele cheie cu bold sau italic, precum în acest articol. Contează atunci când o persoană citește articolul…

– Link-uri, podcast-uri, videoclipuri de pe Youtube, pagini web, prezentări multimedia, orice – le introduceți în cadrul textului (direct ori link), apoi eventual atașate la email, urmând ca de comun acord să le introducem sugestiv (max. 10Mb per articol).

– Imaginea reprezentativă a articolului (cea de sus) trebuie să aibă fix dimensiunea de 1200 x 628 pixeli – standard, având în vedere că pagina se redimensionează în funcție de device-ul folosit de cititor. Dacă nu puteți edita imaginea și aveți un link, îl trimiteți și ne ocupăm noi de optimizare, dar țineți cont de faptul că imaginea dorită trebuie să fie mai mare decât cea specificată apriori.

– O imagine în interiorul articolului dvs. valorează cât o mie de cuvinte adesea, însă în orice demers apreciem echilibrul. Textul trebuie să fie peste 70% din conținut, precum este acceptat global de marile publicații științifice și de Biblioteca Națională.

– Utilă este câteodată o bibliografie selectivă, astfel încât să fie grupate la final resursele la care faceți apel în cadrul articolului. În interior, este acceptată forma [x], unde x este indexul curent.

Fără a fi o necesitate, un articol competent are o parte introductivă, o prezentare a informației, apoi concluzii și direcții de cercetare ulterioare, ca idee generală.

– Platforma noastră are fontul, spațierile și distanțierile standardizate, deci vă rugăm să nu investiți energie asupra acestui aspect, ci asupra conținutului educațional.

– În rest, … doar creativitatea și experiența dvs.


Experiență editorială online. SEO puternic la nivel național

Anumite elemente fac parte dintr-un proces complex de indexare care necesită mulți pași de efectuat astfel încât articolul dvs. să fie vizibil pe Internet rapid.

Ne ocupăm noi de copyright, cuvinte cheie, SEO, vizibilitate online, sistemul nostru fiind state-of-the-art. În domeniul web, real 40% contează conținutul, iar 60%, promovarea, mai exact tehnicile de a îți crea vizibilitatea online.

Oferim suport complet prin email ori telefonic la început.


Nu găsiți o anumită categorie?

Ok. Haideți să o formăm împreună, fie că vorbim despre Educație Tehnologică, Fizică, Sport sau Chimie ori Limba Franceză.


CUM PUTEȚI PUBLICA UN ARTICOL?

Vă rugăm să trimiteți un email la [hello@infobits.ro] care să conțină numele dvs. complet, precum și materialele care vor forma articolul propus spre publicare.


DREPTURI DE AUTOR

Materialul este proprietatea dvs. intelectuală.

În ceea ce privește veridicitatea ori originalitatea, suntem destul de tranșanți – ștergem orice material contravine Legii referitoare la Drepturile de Autor, după o sesizare D.M.C.A. primită în acest sens la adresa de email menționată în această pagină.

În momentul în care ați publicat un material pe platforma revista.infobits.ro, el devine liber universal în spațiul public, de aceea vă rugăm să fiți responsabili în ceea ce privește drepturile de autor conexe (apariția lui în cadrul altor reviste/conferințe cu termeni restrictivi, de exemplu) – noi nu ne asumăm nicio responsabilitate în acest sens, fără a scrie 43 de pagini de Termeni și Condiții.


Pentru alte propuneri ori sugestii, vă rugăm să ne scrieți la [hello@infobits.ro]

Vă mulțumim!