Vă recomandăm pentru studiu ultima noastră apariție editorială intitulată “Fotografia – între artă și digital“, autori: Alina Gabriela BOCA, Vlad TUDOR, Mișu IONESCU, Matei MOROLDO.
ISBN: 978-606-94898-9-5
142 de pagini
Realizezi o fotografie folosind un aparat state-of-the-art și totuși parcă este nevoie de mai mult … păi:
1. Învață anumite tehnici consacrate și metode de aplicare ale acestora, uneori sunt necesare pentru o fotografie profi, iar după ce le stăpânești bine, le poți “încălca” ușor, oferind originalitate și creativitate. Resurse găsești în 2021 pe Internet cu duiumul, precum și în această carte.
2. Noi vă prezentăm o introducere în editarea fotografiilor folosind aplicația open-source numită Gimp, v. 2.10, sistemul de editare profesional Adobe PhotoShop și unul dedicat editării light, numit PhotoScape, precum și un prim capitol dedicat studiului fotografiei.
Evident că poți folosi și o aplicație de pe telefon, unde ai multe opțiuni ori efecte aplicabile imediat, dar importante sunt totuși tehnicile și principiile fotografice. Ideal este să ajungi la nivelul la care să le aplici prin vizor ori direct, înainte de a apăsa declanșatorul. Îți va fi mult mai ușor apoi acasă, la editare.
3. Pasiunea se cultivă. De multe ori nici nu știm că zace latent în sufletul nostru, însă parcă ne place – important este să studiezi, să aprofundezi și să aplici anumite noțiuni, zi de zi.
4. Diferența este fină între o fotografie wow și una de duzină. Depinde de momentul zilei, lumina ce cade pe subiect, compoziția, distanța, focalizarea, … dar și hazardul.
Succes la Concurs!