Autor: conf.univ.dr. Doru Anastasiu POPESCU,
Principiul lui Dirichlet este întâlnit și sub denumirea de “principiul cutiei“, cu precizarea că denumirea de “cutie” semnifică “grupe de obiecte“, stabilite după anumite reguli, iar “obiectele” desemnează lucruri, numere, figuri geometrice, etc.
Johann Peter Gustav Lejeune Dirichlet a fost matematician german, celebru prin contribuțiile valoroase în analiza matematică și teoria numerelor.
Mai jos găsiți un articol interesant în format pdf:
https://www.infobits.ro/docs/principiul_lui_dirichlet.pdf
Doru Anastasiu Popescu a absolvit Colegiul Național ”Ion Minulescu”, profilul Matematică – Fizică în anul 1986, apoi Universitatea din București, Facultatea de Matematică – secția matematică în 1992 și informatică în 2000. Titlul de doctor în informatică l-a obținut în anul 2012 la Universitatea din Pitești, Facultatea de Matematică-Informatică.
Activitatea didactică a desfășurat-o la: Colegiul Național ”Radu Greceanu” din Slatina începând cu anul 1992, Universitatea din Pitești din 2003 și USAMV – Slatina din 2012. În 2016 a obținut titlul de conferențiar universitar la Universitatea din Pitești, Departamentul de Matematică – Informatică. Domnul profesor Doru Anastasiu Popescu a publicat peste 25 de manuale și culegeri de Informatică și TIC pentru gimnaziu și liceu, peste 70 de articole științifice din domeniile: combinatorică, teoria grafurilor, algoritmi, limbaje de programare, verificare și testare, programare web, aplicații web, e-learning, programarea roboților.