Limbajul Python este folosit la scară largă în prezent, fiind foarte popular, simplu de învățat și de utilizat. Totul a pornit ca un hobby de Crăciun pentru Guido van Rossum în anul 1989 – fiind programator, a dorit să dezvolte un interpretor de cod pentru limbajul la care visa; simplu, intuitiv, open source, accesibil pe orice platformă. Deoarece urmărea cu drag serialul difuzat de BBC – Monty Python’s Flying Circus, l-a numit Python.
Până la urmă, “python” semnifică în limba engleză un piton. Chiar dacă denumirea provine de la acel serial TV, priviți puțin logo-ul oficial al limbajului de programare:
Deci, precum vedem, avem doi pitoni, clar! 🙂 Extensia oricărui fișier Python este “py“. De asemenea, priviți culorile cu care este realizat genericul serialului…
Python este simplu și minimalist, apropiat de pseudocod în limba engleză și permite ca atenția să fie focalizată pe găsirea soluției problemei și nu utilizarea limbajului în sine. Limbajul Python este gratuit, open-source și puternic orientat pe obiecte.
Versiunea 3 este cea actuală – nimeni nu își dorește să învețe ori să utilizeze un limbaj ce apune ușor… Odată învățată versiunea 3, vei putea să te adaptezi rapid în cazul unui proiect care a fost deja implementat în versiunea 2.
Începând de la ciclul gimnazial, elevii învață programare la școală. Spre deosebire de alte limbaje, Python are sintaxa simplificată pentru a putea scrie cod mult mai ușor! Este perfect pentru începători, prietenos și de viitor.
Elevii moderni studiază Python!
Vezi mai multe detalii pe:
www.pythonisti.ro
Găsiți acolo un curs complet gratuit pentru începători și multe alte informații utile pentru început. Succes!