Acasă Informatică Algoritmi geometrici

Algoritmi geometrici

0

Autor: conf.univ.dr. Doru Anastasiu POPESCU,

Vă oferim un articol consistent (20 pag.) în format electronic, *.pdf, despre unele aplicații informatice în geometrie: ecuația unei drepte în plan, ecuațiile parametrice ale unei drepte, panta unei drepte, ecuaţia unei drepte care trece printr-un punct şi are o pantă dată, intersecţia a două drepte, ș.a.m.d.

Ne gândim totuși că este mai practic să descărcați și să citiți direct materialul complet, alături de aplicațiile propuse:

https://www.infobits.ro/docs/algoritmi_geometrici.pdf


Doru Anastasiu Popescu a absolvit Colegiul Național ”Ion Minulescu”, profilul Matematică – Fizică în anul 1986, apoi Universitatea din București, Facultatea de Matematică – secția matematică în 1992 și informatică în 2000. Titlul de doctor în informatică l-a obținut în anul 2012 la Universitatea din Pitești, Facultatea de Matematică-Informatică.

Activitatea didactică a desfășurat-o la: Colegiul Național ”Radu Greceanu” din Slatina începând cu anul 1992, Universitatea din Pitești din 2003 și USAMV – Slatina din 2012. În 2016 a obținut titlul de conferențiar universitar la Universitatea din Pitești, Departamentul de Matematică – Informatică. Domnul profesor Doru Anastasiu Popescu a publicat peste 25 de manuale și culegeri de Informatică și TIC pentru gimnaziu și liceu, peste 70 de articole științifice din domeniile: combinatorică, teoria grafurilor, algoritmi, limbaje de programare, verificare și testare, programare web, aplicații web, e-learning, programarea roboților.