Acasă Diverse Oldies but goldies. Vă mai amintiți?

Oldies but goldies. Vă mai amintiți?

0

Recunosc faptul că am căutat puțin pe YouTube genericul final al celebrei emisiuni din anii ’80, “Gala desenului animat”, realizată de Viorica Bucur:

Minunat!

Cine a fost Viorica Bucur?

Născută în anul 1946, doamna Viorica Bucur a fost una dintre figurile emblematice ale Televiziunii Române, profesor universitar doctor la U.N.A.T.C. și critic de film în România.

Emisiunea intitulată „Gala desenului animat” a încântat generații întregi cu selecțiile sale deosebite, fiind supranumită „mama desenului animat”. Pe lângă aceasta, în perioada 1969 – 1972, Viorica Bucur a realizat o serie de emisiuni cu noutăți din lumea filmului, care cuprindea, totodată, și elemente de istorie a cinematografiei și recenzii de film. Între 1970 și 1974, Viorica Bucur a realizat emisiunile „Istoria filmului mut” și „Istoria filmului sonor”, de asemenea apreciate foarte mult de câtre publicul spectator.

“Gala filmului de animație”

Să nu uităm și faptul că a realizat celebrul generic al emisiunii culturale Telecinemateca, iar în memoria dânsei se oferă anual premiul “Viorica Bucur” de către asociația [Make a Point], înființată alături de Madalina Roșca și Alma Cazacu în 2006.

Filme clasice românești găsiți acum și pe [https://telecinemateca.com/].

Viorica Bucur: „Am avut probleme mari cu Popeye Marinarul, pentru că Olive semăna cu Tovarăşa”.

Un interviu interesant și multe fotografii găsiți [în acest articol].